dinsdag 12 september 2017

Wonderzalf


Vandaag wonderzalf gemaakt, is echt goed voor alle doeleinden. Ik heb 2 potjes, één voor men dochter der shetterke, en één voor ons, het blijft 6 maanden goed. Tis trouwens leuk om te doen, en het is zo klaar.
De zalf is eigenlijk een basiszalf die je dan zelf aan kunt passen met verschillende etherische oliën.
De biologische ingrediënten zijn hydraterend, anti-microbieel, zacht genoeg voor een babyhuid, ondersteunen de genezing van de huid en het beste van alles, het is makkelijk! 
Eenvoudige ingrediënten, eenvoudig te maken.
Je begint met een basiszalf te maken.
Die bestaat uit bijenwas, biologische kokosolie, dit is een natuurlijke moisturizer, het is antibacterieel en zeer goed voor je huid.  Biologische olijfolie bevat verschillende anti-oxidanten waaronder hydroxytyrosol met anti-inflammatoire eigenschappen.
Je hebt de volgende hoeveelheden nodig (dit is voldoende voor 60 ml. zalf,wil je meer maken dan kan je de hoeveelheid natuurlijk ook verdubbelen)


Wonderzalf benodigdheden:

  • 30 ml. kokosolie
  • 30 ml. olijfolie
  • 3 gram bijenwas

Optioneel kan je nog een paar druppels natuurlijke vitamine E toevoegen.
Doe de bijenwas, kokosolie en olijfolie in een glazen maatbeker of glazen potje en zet dit in een pan met warm water op laag vuur (au bain marie) totdat alles gesmolten is en roer het geheel dan goed door, haal de maatbeker/potje uit het water en voeg eventueel de vitamine E nog toe.

Nu kan je de etherische olie toe gaan voegen.

Voor een universele wonderzalf kan je de volgende etherische olie gebruiken:

  • 6 druppels lavendel
  • 4 druppels citroen
  • 3 druppels tea tree

Multifunctionele wonderzalf
Lavendel etherische olie is een ongelooflijke genezende olie voor de huid, het is anti-microbieel met speciale eigenschappen die helpen bij het ​​weefsel herstel. Citroen etherische olie reinigt en desinfecteert en Tea Tree staat bekend als een sterke anti microbiële olie voor wondverzorging  vanwege de anti-virale eigenschappen. 

Dit recept komt van: Aromatherapie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten